Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Immunerősítés az őszi-téli időszak kezdetén

Immunerősítés az őszi-téli időszak kezdetén

Hasonlóan az emberekhez, a kutyák és macskák szervezete számára is megterhelő az őszi-téli időszak kezdete, amikor újra elkezdenek terjedni a különböző fertőzések, kórokozók. Ezektől nagyon sok állat produkál hasmenést vagy hányást, azonban a szervezetük felkészítésével nagyrészt kivédhetőek ezek a kellemetlenségek.

Az immunrendszer egyik legfontosabb alkotóeleme a bélflóra, ennek felborulása, fertőzés bekerülése okozza legtöbbször a hasmenést. Az őszies idő beköszöntével ezért javasolt egy enyhe probiotikum-kúra minden kutya és macska számára, ami megerősíti a bélflórát, ezzel elősegíti a hatékonyabb védekezést.

A kúrához a gazdik belátása szerint alkalmazható por vagy tabletta formájú készítmény, esetleg paszta. Egyes termékek pro- és prebiotikumot egyaránt tartalmaznak, azonban nem mindegyik javasolt, ha megelőzésről van szó.

Javasolt termékek:

- Protexin Synbiotic D-C: bélflóra stabilizáló kapszula hozzáadott Enterococcus faecium-al, probiotikus és prebiotikus hatással.
- VetPlus Sustain: két változatban, kicsi-közepes és nagytestű kutyákra optimalizált kiszerelésben és hatóanyag-tartalommal elérhető készítmény, mely az Enterococcus faecium mellett Bacillus subtilis-t, b-vitaminokat, cinker és taumatint is tartalmaz, így sokkal hatékonyabban támogatja a bélrendszer egészségét.

Emellett érdemes a negyedévente esedékes féreghajtást is ilyenkorra időzíteni, hogy egészséges, féregfertőzésektől mentes szervezettel vághasson neki az állat az ősznek. A kutya / macska korától és korábbi tapasztalatoktól, egyéni preferenciáktól függően függően többféle készítményből is választhatunk, főként tablettákból:

- Ferdocat paszta: grammonként 50mg fenbendazolt tartalmazó paszta. Kutyák és macskák mellett kistestű állatokon is alkalmazható.
- Cestal Plus: prazikvantel, pirantel-embonát és fenbendazol tartalmú tabletta, mely 4 hetes életkortól alkalmazható.
- Drontal Plus: kétféle változatban elérhető, tablettánként 10 illetve 35 testtömeg kilogrammra optimalizált hatóanyag-tartalommal. Előnye, hogy kifejezetten hatásos a giardia fajok okozta fertőzések kezelésére felnőtt (és kölyök) kutyákban. Hatóanyagai a febantel, pirantel és a prazikvantel.
- Drontal Puppy szuszpenzió: kifejezetten kölyök és növendék kutyáknak készült fonálféreg ellenes belsőleges oldat. Hatóanyaga a pirantel-embonát és febantel. Giardia fajok ellen azonban - ellentétben a Drontal Plus-al - nem hatásos.

Ezek mellett érdemes egész télen immunerősítő készítményekkel segíteni a fertőzések és más betegségek elleni hatékonyabb védekezést. Ehhez javasoljuk a Complivit multivitamin pasztát, a Vetri-DMG liquidet, vagy az Immunovet készítményeket.