Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Petfirst Blog

A Petfirst Állatpatika és Webshop blogja. Érdekes tartalmak, hasznos tanácsok, tippek és trükkök kutya és macska tulajdonosok számára, termékbemutatók és ajánlók. 
2024. 06. 18. 13:31:34
Aggodalmak az Ivartalanítás Kapcsán: Mit Érdemes Tudni?

Miért Fontos az Ivartalanítás?

Az ivartalanítás sok gazdi számára okoz dilemmát, ám számos előnye van, amiért érdemes elgondolkodni rajta. Az ivartalanítás nemcsak a nem kívánt szaporulat megelőzését szolgálja, hanem számos egészségügyi előnyt is nyújt.

2024. 06. 11. 12:36:59
Kutyák és Macskák bélrendszeri problémái: okok, tünetek és kezelés Azok számára, akik kutyával vagy macskával élnek, nem ismeretlenek a bélrendszeri problémák. Ezek az állatok gyakran szenvednek hasmenéstől, amit különféle okok válthatnak ki, mint például ételallergiák, étrendváltozások, fertőzések vagy komolyabb betegségek.
2024. 05. 23. 13:42:48
Csokoládét adni a macskának? Bár gyakran hallani, hogy a kutyák megbetegednek a csokoládé fogyasztásától, kevesen tudják, hogy a csokoládé a macskák számára is komoly egészségügyi kockázatot jelenthet, és túlzott fogyasztása akár halálos is lehet.
2024. 05. 17. 09:04:47
Exclusion: A Kiválóság Öröksége az Állati Táplálkozásban

A Rossi család gazdag történelemmel rendelkezik az állattenyésztés területén. A történet Aldo Rossi nagyapával kezdődött, aki egy vetőmagok kiválasztásával és kereskedelmével foglalkozó gyárat alapított. Fia, Renato Rossi, erre az alapra építve hozott létre egy vállalatot, amely állateledelt gyártott, és végül Olaszország egyik vezető cégévé vált. Ma Renato a cég elnöke, és megalapította a Dorado-t is, melyet az a meggyőződés vezérel, hogy a kiváló minőségű élelem elengedhetetlen kedvenceink egészségéhez.

2024. 05. 14. 11:40:38
Nedves vagy száraz macskaeledel: melyik a legmegfelelőbb?

Amikor új kiscica érkezik a családba, gyakran felmerül a kérdés, hogy melyik típusú tápot válasszuk: nedvest vagy szárazat? Mindkettő kiváló táplálékforrás, és sok gazdi mindkettőt adja kedvencének. Mindkét típusnak megvannak az előnyei, ezért fontos tisztában lenni velük, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbbet kis kedvencünk számára.

2024. 05. 13. 08:47:17
A Kutyák Hasnyálmirigy-gyulladása: Okok, Tünetek és Kezelés

Bevezetés

A kutyák hasnyálmirigy-gyulladása egy gyakori és súlyos betegség, mely komoly veszélyt jelent a háziállatok egészségére és életére. Ebben a cikkben részletesen megvizsgáljuk ennek a betegségnek az okait, tüneteit és kezelési lehetőségeit, különös tekintettel a Lypex kapszula jótékony hatásaira.

2024. 05. 10. 13:50:52
Repülés kutyával vagy kisállattal Kutyával repülni egy egészen különleges és szívmelengető élmény lehet mind a gazdinak, mind a négylábú barátjának. De mielőtt belevágnánk ebünkkel egy közös kalandba a levegőben, fontos tisztában lenni néhány alapvető tudnivalóval és feltétellel. A cikk során áttekintjük, hogy hogyan lehet repülni kutyával, milyen szabályok és előírások vonatkoznak rájuk, valamint mennyibe kerül ez az élmény.
2024. 05. 08. 14:39:32
2023. 02. 27. 00:00:00
Emésztési problémák kutyáknál és macskáknál

A kutyáknak és macskáknak – akárcsak gazdáiknak – nagyon sokféle emésztési problémájuk lehet. A leggyakoribbaktól, mint a hasmenés vagy székrekedés a skála egészen széles, az olyan nehezen kezelhető krónikus problémákig, mint a hasnyálmirigy működés rendellenessége.

2023. 01. 30. 00:00:00
Paraziták kutyákban és macskákban

A kisállatok belső élősködői közül a leggyakoribbak a különböző férgek, ezeknek sok fajtájuk van, melyek az állatokon belül különböző területeken telepednek meg.