Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Gyógytápok A-tól Z-ig – segítünk eligazodni köztük!

Gyógytápok A-tól Z-ig – segítünk eligazodni köztük!

A piacon manapság rengeteg gyógytáp érhető el arra az esetre, ha kutyánknál vagy cicánknál valamilyen szervi probléma merülne fel. Mindközül kiemelkedő minőséggel, és tudományosan bizonyított hatékonysággal rendelkezik a Hill's Prescription Diet tápcsalád. Kiválasztani a leginkább megfelelőt azonban nem mindig egyszerű feladat, ehhez nyújtunk segítséget az alábbiakban!

A Prescription Diet-család (PD) a legtöbb szervi problémára kínál a gyógyszeres vagy műtéti megoldások mellett kiegészítő kezelésként alkalmazható eledelekt. Ezeket minden esetben "X"/d jelöléssel látják el, ami megmutatja, éppen mely szerv, szervrendszer kezelésére szolgálnak. 

Megújuló csomagolásban!

Hill's Prescription Diet a/d Restorative Care:

Az egyetlen PD eledel, melynek egyetlen változata adható kutyáknak és macskáknak is. Jellege miatt csak konzerv formátumban érhető el, mivel lábadozó, étvágytalan kutyák és macskák étrendi kezelésére szolgál.
Energia- és tápanyagtartalma kiemelkedően magas, így ha kedvencünk nem eszi meg a testsúlyához ajánlott teljes mennyiséget, akkor sem szenved hiányt semmiben. 

Az a/d ellegzetessége, hogy tetszőleges mértékben hígítható, akár fecskendőből vagy gyomorszondán keresztül is adagolható, ha olyan állapotba kerülne kedvencünk. 


Hill's Prescription Diet b/d Ageing and Alertness Care:

Csak kutyáknak elérhető szárazeledel. Vitamin- és antioxidáns-tartalmával segíti az idősödő (7-10 éves vagy annál idősebb) állat kognitív képességeinek megőrzését. 

Mit jelent ez a mindennapokban?

Kutyád nem fogja elfelejteni, hogy nem a lakásban kell pisiljen, és fiatalkori önmagához hasonlóan fenntartja társas interakcióit és az alvási szokásait. Ha ezen a tápon gondolkodsz, akkor a még jobb eredményhez érdemes megfontolnod az Aktivait agyműködést támogató táplálékkiegészítő alkalmazását is.


Hill's Prescription Diet c/d Urinary Care:

A legnagyobb csoport a PD eledeleken belül a c/d eldeleké. Kutyás és macskás változatok is elérhetőek, utóbbi csoportban van igazán sok változat: külön Multicare eledelek az általános vizelési problémákra, valamint a struvit és kalcium-oxalát húgykövesség megelőzésére és idiopátiás cisztitiszre (FIC) hajlamos macskáknak, és külön a Urinary Stress változat a stressz okozta vizelési problémák kezelésére.

Természetesen a cicáknak szánt c/d eledelek több – csirke, tengeri halas, esetenként lazacos – ízben készülnek, hogy a gyógykezelést kisebb eséllyel akadályozza, ha cica válogatós, és nem fogad el bármilyen ízű ételt.

Emellett léteznek kombinált változatok is: c/d + Metabolic és Metabolic + Urinary Stress a vizelési és a testsúlyproblémák egyidejű kezelésére. 

Minden c/d eledel közös tulajdonsága, hogy a problémák megmaradása vagy azokra való erős hajlam esetén akár élethosszig etethetők!


Hill's Prescription Diet d/d Food Sensitivities: Kis és nagy kutyáknak külön változatban!

Táplálék-intoleranciára kifejlesztett, monoprotein összetételű – tehát egyetlen állati eredetű fehérjeforrást tartalmazó – teljesértékű eledel. Alapanyaga a kutyás és macskás változatban egyaránt a kacsahús, mellette előbbinél rizzsel, utóbbinál borsóval kiegészítve, mint szénhidrátforrás. 

Ha gyanúd szerint, kedvenced intoleráns valamilyen alapanyagra az eliminációs diéta után alkalmazhatod ezt a tápot, mikor már visszavezeted étrendjébe a nem hidrolizált állati fehérjéket. 

Teljesértékű eledel – felnőtt állatoknak –, akár élethosszig is etethető. 


Hill's Prescription Diet Canine Derm Complete

Semmilyen formában nem tartalmaz állati (hús) eredetű fehérjéket, helyette tojás és rizs a fő alapanyagai. Ajánlott dermatológiai (bőr) tüneteket, péládul szőrhullást vagy vakarózást mutató kutyák számára, akik gyaníthatóan táplálék- és/vagy környezeti allergiától szenvednek.


Hill's Prescription Diet i/d Digestive Care és Gastrointestinal Biome:

A Digestive Care eledelek az emésztési problémák sokrétesűge miatt ugyancsak sok változatban készülnek, különösen kutyáknak. 

Közös jellemzőjük, hogy megtalálható bennük a szabadalommal védett ActiveBiome+ formula probiotikus rostkeverék, mely klinikailag bizonyítottan pozitívan hat az állatok mikrobiomjára, és segíti az egészséges székletképzést.

  • "sima" i/d: hasmenés, gyógyszeres kezelés, egyéb emésztési problémák esetén javasolt – kutyáknak és macskáknak is elérhető, száraz és nedves változatban.
  • i/d Low Fat: kizárólag kutyáknak elérhető változat, csökkentett zsírtartalommal. Kifejezetten javasolt hasnyálmirigy problémákkal küzdő vagy túlsúlyos állatok emésztési problémáinak kezelésére. 
  • i/d Sensitive: nagyon érzékeny, rendellenességeket, székletproblémákat gyakran produkáló, vagy táplálék-intoleranciával / allergiával küzdő kutyák számára készült gasztrointesztinális táp. Nem tartalmaz húst, fő alapanyagai a tojás és a rizs.
  • i/d Stress Mini: kifejezetten kistestű – 10kg alatti testsúlyú – kutyákra optimalizált változat, mely külön hangsúlyt fektet az ilyen kutyákra gyakrabban jellemző stressz – például szeprációs szorongás – okozta emésztési problémák kezelésére. Emellett szemcsemérete is megegyezik a Hill's Science Plan Small and Mini eledelekével.
  • GastroIntestinal (GI) Biome: krónikus hasmenésre vagy székrekedésre, kutyáknak és macskáknak különböző változatban. A legnagyobb koncentrációban tartalmazza az ActiveBiome+ formulát.

Hill's Prescription Diet j/d Joint Care:

Ízületi problémák kiegészítő kezelésére szolgál, megnövelt kondroitin-szulfát és glükozamin tartalommal, melyek az ízületépítés alapkövei a szervezetben. Kifejezetten ajánlott osteoarthritis, ízületi merevség esetén. A klinikai vizsgálatok során a változás már 21 nap alatt láthatónak bizonyult!


Hill's Prescription Diet k/d Kidney Care:

Vesebeteg állatok kiegészítő kezelésére. Csökkenti az urémiás epizódok gyakoriságát, de ahogy a gyógyszeres kezelés, úgy ez sem tudja megállítani, csak lassítani a vese állapotának romlását, de még így is jelentősen hosszabb, minőségi életet biztosít a vesebeteg állatok számára.

A betegséggel élő állatok gyakori étvágytalansága miatt extra kívánatos, ízletes minden változata. Macskáknak összesen 4 féle ízváltozat érhető el. 


Hill's Prescription Diet l/d Liver Care:

Májbetegség étrendi kezelésére. Megnövelt cink és k-vitamin tartalmával segít a májbetegség esetén gyakori hiánybetegségek elkerülésében kutyáknál és macskáknál egyaránt, a csökkentett réztartalom pedig megakadályozza a réz felhalmazódását a szervezetben, ami rontaná a beteg állat állapotát. 

Etetése alatt mindenképp javasolt májműködést támogató, Samylin, Hepa-Pet Plus vagy más készítmény adagolása is, a testmérethez megfelelő dózisban.


Hill's Prescription Diet Metabolic és r/d Weight Management:

Túlsúlyos kutyák és macskák lefogyasztására, és az ideális testsúly fenntartására. A "fogyókúra" első szakaszában, maximum 3 hónapig az r/d gyors fogyasztó táp etetése javasolt a kívánt testsúlynak megfelelő adagban, majd ennek elérése után még egy ideig a Metabolic eledel, a jojó effektus megelőzése érdekében. 

A megfelelő alkalmazással a fogyasztás alatt az állat nem szenved el minőségi éhezést, és a magas, eltelítő rosttartalomnak köszönhetően nem is érzi magát éhesnek.


Hill's Prescription Diet s/d Urinary Care

Első sorban macskáknak elérhető, száraztáp formátumban, kifejezetten a struvit húgykövek feloldására. 2-3 hónapos etetése csak az első lépés a probléma kezelésében, az újraképződés megelőzése érdekében utána mindenképp javasolt a c/d Multicare eledelek, illetve hízásra hajlamos cicáknál a w/d Diabetes Care eledelek etetése.

Kutyáknak szánt konzerv változata kifutó termék, a Hill's ajánlása szerint a struvitkővel küzdő kutyáknak a PD Canine c/d Multicare eledelek javasoltak.


Hill's Prescription Diet t/d Dental Care

A fogak, és a száj egészségének őre. Jellegéből adódóan csak száraztáp formában érhető el kutyáknak és macskáknak egyaránt. Speciális tulajdonsága, hogy a tápszemcsék kifejezetten nagyok, és speciális rostos kialakításukkal rágáskor nem hasadnak szét, hanem körbe ölelik a fogakat, így tisztítva meg azokat a lepedéktől.

Ezáltal akadályozzák a fogkő képződését is.

Etethető kúraszerűen, vagy a normál eledelhez 20-30 százalékban hozzákeverve, kutyáknak pedig jutalomfalatként is kiváló választás lehet! Kistestű kutyáknak külön változat, a t/d Dental Care Mini ajánlott!


Hill's Prescription Diet u/d Urinary Care

Húgykövesség kezelésére és megelőzésére, előrehaladott vesebetegség kezelésére, csak kutyáknak elérhető eledel.

Az urát- és cisztin-húgykövek táplálás útján feloldhatók vele, és csökkenti az oxalát kövek képződését is, tompítja az erre való hajlamot. Kifejezetten NEM ajánlott azonban struvitkővel küzdő kutyák számára!


Hill's Prescription Diet z/d Food Sensitivities

Táplálékallergia kezelésére, eliminációs diétához ajánlott eledel. Tartalmazza ActiveBiome+ formulát, mellyel egyedülálló módon támogatja az állati fehérjét csak hidrolizált formában fogyasztó állatok emésztését. Bár nem tartalmaz egyben állati eredetű fehérjéket, mégis teljes értékű eledel, mely három változatban érhető el: macskás, kutyás, és a kifejezetten kistestű kutyáknak készült Mini változat.

Amennyiben rövidtávú etetése után az a diéta következő szakaszában nem találunk olyan állati fehérjét, amire az állat ne mutatna tüneteket, akkor hosszú távon is etethető, teljes értékű eledel.