Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Gyógytápok A-tól Z-ig – segítünk eligazodni köztük!

Gyógytápok A-tól Z-ig – segítünk eligazodni köztük!

A piacon manapság rengeteg gyógytáp érhető el arra az esetre, ha kutyánknál vagy cicánknál valamilyen szervi probléma merülne fel. Mindközül kiemelkedő minőséggel, és tudományosan bizonyított hatékonysággal rendelkezik a Hill's Prescription Diet tápcsalád. Kiválasztani a leginkább megfelelőt azonban nem mindig egyszerű feladat, ehhez nyújtunk segítséget az alábbiakban!

A Prescription Diet-család (PD) a legtöbb szervi problémára kínál a gyógyszeres vagy műtéti megoldások mellett kiegészítő kezelésként alkalmazható eledelekt. Ezeket minden esetben "X"/d jelöléssel látják el, ami megmutatja, éppen mely szerv, szervrendszer kezelésére szolgálnak. 

Megújuló csomagolásban!

Hill's Prescription Diet a/d Restorative Care:

Az egyetlen PD eledel, melynek egyetlen változata adható kutyáknak és macskáknak is. Jellege miatt csak konzerv formátumban érhető el, mivel lábadozó, étvágytalan kutyák és macskák étrendi kezelésére szolgál.
Energia- és tápanyagtartalma kiemelkedően magas, így ha kedvencünk nem eszi meg a testsúlyához ajánlott teljes mennyiséget, akkor sem szenved hiányt semmiben. 

Az a/d ellegzetessége, hogy tetszőleges mértékben hígítható, akár fecskendőből vagy gyomorszondán keresztül is adagolható, ha olyan állapotba kerülne kedvencünk. 


Hill's Prescription Diet b/d Ageing and Alertness Care:

Csak kutyáknak elérhető szárazeledel. Vitamin- és antioxidáns-tartalmával segíti az idősödő (7-10 éves vagy annál idősebb) állat kognitív képességeinek megőrzését. 

Mit jelent ez a mindennapokban?

Kutyád nem fogja elfelejteni, hogy nem a lakásban kell pisiljen, és fiatalkori önmagához hasonlóan fenntartja társas interakcióit és az alvási szokásait. Ha ezen a tápon gondolkodsz, akkor a még jobb eredményhez érdemes megfontolnod az Aktivait agyműködést támogató táplálékkiegészítő alkalmazását is.

A problémára főleg kisebb testsű kutyák hajlamosak, ezért a Hill's nemrég úgy döntött, a nagyzsákos, 12kg-os kiszerelés mellett elérhetővé teszi a b/d eledelt 3kg-s kiszerelésben is.


Hill's Prescription Diet c/d Urinary Care:

A legnagyobb csoport a PD eledeleken belül a c/d eldeleké. Kutyás és macskás változatok is elérhetőek, utóbbi csoportban van igazán sok változat: külön Multicare eledelek az általános vizelési problémákra, valamint a struvit és kalcium-oxalát húgykövesség megelőzésére és idiopátiás cisztitiszre (FIC) hajlamos macskáknak, és külön a Urinary Stress változat a stressz okozta vizelési problémák kezelésére.

Természetesen a cicáknak szánt c/d eledelek több – csirke, tengeri halas, esetenként lazacos – ízben készülnek, hogy a gyógykezelést kisebb eséllyel akadályozza, ha cica válogatós, és nem fogad el bármilyen ízű ételt.

Emellett léteznek kombinált változatok is: c/d + Metabolic és Metabolic + Urinary Stress a vizelési és a testsúlyproblémák egyidejű kezelésére. 

Minden c/d eledel közös tulajdonsága, hogy a problémák megmaradása vagy azokra való erős hajlam esetén akár élethosszig etethetők!


Hill's Prescription Diet d/d Food Sensitivities: Kis és nagy kutyáknak külön változatban!

Táplálék-intoleranciára kifejlesztett, monoprotein összetételű – tehát egyetlen állati eredetű fehérjeforrást tartalmazó – teljesértékű eledel. Alapanyaga a kutyás és macskás változatban egyaránt a kacsahús, mellette előbbinél rizzsel, utóbbinál borsóval kiegészítve, mint szénhidrátforrás. 

Ha gyanúd szerint, kedvenced intoleráns valamilyen alapanyagra az eliminációs diéta után alkalmazhatod ezt a tápot, mikor már visszavezeted étrendjébe a nem hidrolizált állati fehérjéket. 

Teljesértékű eledel – felnőtt állatoknak –, akár élethosszig is etethető. 


Hill's Prescription Diet Canine Derm Complete

Semmilyen formában nem tartalmaz állati (hús) eredetű fehérjéket, helyette tojás és rizs a fő alapanyagai. Ajánlott dermatológiai (bőr) tüneteket, péládul szőrhullást vagy vakarózást mutató kutyák számára, akik gyaníthatóan táplálék- és/vagy környezeti allergiától szenvednek.


Hill's Prescription Diet i/d Digestive Care és Gastrointestinal Biome:

A Digestive Care eledelek az emésztési problémák sokrétűsége miatt ugyancsak sok változatban készülnek, különösen kutyáknak. 

Az emésztőrendszeri problémákra való kutyatápokat két nagyobb csoportra lehet bontani: akut hasmenés kezelésére szolgáló, és heveny vagy krónikus - vagyis hosszabb távon tartó - emésztőrendszeri bajok, például hasmenés kezelésére szolgálók.

A Hill's Prescription Diet családban ezek közös jellemzője, hogy megtalálható bennük a szabadalommal védett ActiveBiome+ formula probiotikus rostkeverék, mely klinikailag bizonyítottan pozitívan hat az állatok mikrobiomjára, és segíti az egészséges székletképzést.

Típusok a Prescription Diet családon belül:

  • "sima" i/d: akut hasmenés, gyógyszeres kezelés, egyéb emésztési problémák esetén javasolt – kutyáknak és macskáknak is elérhető, száraz és nedves változatban.
  • i/d Low Fat: kizárólag kutyáknak elérhető változat, csökkentett zsírtartalommal. Kifejezetten javasolt hasnyálmirigy problémákkal küzdő vagy túlsúlyos állatok emésztési problémáinak kezelésére. 
  • i/d Sensitive: nagyon érzékeny, rendellenességeket, székletproblémákat gyakran produkáló, vagy táplálék-intoleranciával / allergiával küzdő kutyák számára készült gasztrointesztinális táp. Nem tartalmaz húst, fő alapanyagai a tojás és a rizs.
  • i/d Stress Mini: kifejezetten kistestű – 10kg alatti testsúlyú – kutyákra optimalizált változat, mely külön hangsúlyt fektet az ilyen kutyákra gyakrabban jellemző stressz – például szeprációs szorongás – okozta emésztési problémák kezelésére. Emellett szemcsemérete is megegyezik a Hill's Science Plan Small and Mini eledelekével.
  • GastroIntestinal (GI) Biome: krónikus hasmenésre vagy székrekedésre, kutyáknak és macskáknak különböző változatban. A legnagyobb koncentrációban tartalmazza az ActiveBiome+ formulát.

Hill's Prescription Diet j/d Joint Care:

Ízületi problémák kiegészítő kezelésére szolgál, megnövelt kondroitin-szulfát és glükozamin tartalommal, melyek az ízületépítés alapkövei a szervezetben. Kifejezetten ajánlott osteoarthritis, ízületi merevség esetén. A klinikai vizsgálatok során a változás már 21 nap alatt láthatónak bizonyult!


Hill's Prescription Diet k/d Kidney Care:

Vesebeteg állatok kiegészítő kezelésére. Csökkenti az urémiás epizódok gyakoriságát, de ahogy a gyógyszeres kezelés, úgy ez sem tudja megállítani, csak lassítani a vese állapotának romlását, de még így is jelentősen hosszabb, minőségi életet biztosít a vesebeteg állatok számára.

A betegséggel élő állatok gyakori étvágytalansága miatt extra kívánatos, ízletes minden változata. Macskáknak összesen 4 féle ízváltozat érhető el. 

A vesebeteg kutyák etetésekor a kulcsszó mindig az alacsony foszfor- és fehérjetartalom: utóbbinak nem csak a mennyisége, hanem a minősége is nagyban befolyásolja, milyen életet tudunk biztosítani beteg kedvencünknek. Ezért a k/d Kidney Care eledelekben a foszfor is a fehérje korlátozott, csak szervezetnek feltétlenül szükséges mennyiségben van jelen. Ne is keressük a magas hústartalmat, mert ha ilyen eledelt választunk, azzal jelentősen rövidíthetjük vesebeteg kedvencünk életét.


Hill's Prescription Diet l/d Liver Care:

Májbetegség étrendi kezelésére. Megnövelt cink és k-vitamin tartalmával segít a májbetegség esetén gyakori hiánybetegségek elkerülésében kutyáknál és macskáknál egyaránt, a csökkentett réztartalom pedig megakadályozza a réz felhalmazódását a szervezetben, ami rontaná a beteg állat állapotát. 

Etetése alatt mindenképp javasolt májműködést támogató, Samylin, Hepa-Pet Plus vagy más készítmény adagolása is, a testmérethez megfelelő dózisban.


Hill's Prescription Diet Metabolic és r/d Weight Management:

Túlsúlyos kutyák és macskák lefogyasztására, és az ideális testsúly fenntartására. Igen, ezek a klasszikus "fogyasztó tápok" kutyáknak és macskáknak. A "fogyókúra" első szakaszában, maximum 3 hónapig az r/d gyors fogyasztó táp etetése javasolt a kívánt testsúlynak megfelelő adagban, majd ennek elérése után még egy ideig a Metabolic eledel, a jojó effektus megelőzése érdekében. 

A megfelelő alkalmazással a fogyasztás alatt az állat nem szenved el minőségi éhezést, és a magas, eltelítő rosttartalomnak köszönhetően nem is érzi magát éhesnek.


Hill's Prescription Diet s/d Urinary Care

Első sorban macskáknak elérhető, száraztáp formátumban, kifejezetten a struvit húgykövek feloldására. 2-3 hónapos etetése csak az első lépés a probléma kezelésében, az újraképződés megelőzése érdekében utána mindenképp javasolt a c/d Multicare eledelek, illetve hízásra hajlamos cicáknál a w/d Diabetes Care eledelek etetése.

Kutyáknak szánt konzerv változata kifutó termék, a Hill's ajánlása szerint a struvitkővel küzdő kutyáknak a PD Canine c/d Multicare eledelek javasoltak.


Hill's Prescription Diet t/d Dental Care

A fogak, és a száj egészségének őre. Jellegéből adódóan csak száraztáp formában érhető el kutyáknak és macskáknak egyaránt. Speciális tulajdonsága, hogy a tápszemcsék kifejezetten nagyok, és speciális rostos kialakításukkal rágáskor nem hasadnak szét, hanem körbe ölelik a fogakat, így tisztítva meg azokat a lepedéktől.

Ezáltal akadályozzák a fogkő képződését is.

Etethető kúraszerűen, vagy a normál eledelhez 20-30 százalékban hozzákeverve, kutyáknak pedig jutalomfalatként is kiváló választás lehet! Kistestű kutyáknak külön változat, a t/d Dental Care Mini ajánlott!


Hill's Prescription Diet u/d Urinary Care

Húgykövesség kezelésére és megelőzésére, előrehaladott vesebetegség kezelésére, csak kutyáknak elérhető eledel.

Az urát- és cisztin-húgykövek táplálás útján feloldhatók vele, és csökkenti az oxalát kövek képződését is, tompítja az erre való hajlamot. Kifejezetten NEM ajánlott azonban struvitkővel küzdő kutyák számára!


Hill's Prescription Diet z/d Food Sensitivities

Táplálékallergia kezelésére, eliminációs diétához ajánlott eledel. Tartalmazza ActiveBiome+ formulát, mellyel egyedülálló módon támogatja az állati fehérjét csak hidrolizált formában fogyasztó állatok emésztését. Bár nem tartalmaz egyben állati eredetű fehérjéket, mégis teljes értékű eledel, mely három változatban érhető el: macskás, kutyás, és a kifejezetten kistestű kutyáknak készült Mini változat.

Amennyiben rövidtávú etetése után az a diéta következő szakaszában nem találunk olyan állati fehérjét, amire az állat ne mutatna tüneteket, akkor hosszú távon is etethető, teljes értékű eledel.

Az ételallergiás kutyák és macskák etetésekor fontos, hogy csak nagy körültekintéssel adjunk nekik bármilyen "nasit", jutalomfalatot: már egyetlen falat rossz fehérje vagy annak maradványa is teljesen felboríthatja, egyenesen hatástalanná teheti a teljes, nagy gonddal megtervezett diétát, és az egészet kezdhetjük újra a kiindulási ponttól: hasmenés, vakarózás, egyéb dermatológiai és gasztrointesztinális tünetek kezelése.

Ahhoz, hogy ezt elkerüljük, ne csak a tudatosan adott jutalomfalatokat válogassuk meg, hanem a tápra is nagyon figyeljünk: ne nyúljunk be a zacskóba koszos kézzel, vagy merjük ki olyan pohárral, kanállal amit előtte másik eledelhez használtunk. Ha ezt a szabályt betartjuk, nem "egészítjük ki" semmilyen oda nem illő dologgal a z/d eledelt sem!