Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

 Akár 1 napos kiszállítás
Környezetbarát termékek és működés
Állatorvosi szaktanácsadás

Frontpro Rágótabletta kutyáknak 10-25kg 3x68mg

Ár:
11.990 Ft (9.441 Ft + ÁFA)
Menny.:db

FrontPro Rágótabletta kutyáknak 10-25kg kullancs és bolha fertőzöttség ellen

Újszerű afoxolaner tartalmú, kényelmes és hatékony védekezést kínáló rágótabletta bolha és kullancs fertőzöttség ellen. A FrontPro használata során nem kerül vegyszer a kutya bőrfelületére, így biztonságosan alkalmazható kisgyermek közelében levő kutyán is. Hatásos rendszeresen kozmetikázott, fürdetett vagy úsztatott kutyák esetében is, mivel a FrontPro hatásidejét sem a víz, sem a samponos fürdetés nem befolyásolja. Szájon át alkalmazandó, ha a kutya nem fogadja el rögtön a tablettát, akkor a táplálékkal is beadható.

Elérhetőség: Rendelhető
Várható szállítás: 2024. május 27.
Szállítási díj: 1.486 Ft
Gyártó: Boehringer Ingelheim Animal Health
Szerezhető hűségpontok: 120
Cikkszám: 147333
Kiszerelés (db)
3 db
Méret: M

Leírás és Paraméterek

FrontPro Rágótabletta kutyáknak 10-25kg kullancs és bolha fertőzöttség ellen

Újszerű afoxolaner tartalmú, kényelmes és hatékony védekezést kínáló rágótabletta bolha és kullancs fertőzöttség ellen. Használata során nem kerül vegyszer a kutya bőrfelületére, így biztonságosan alkalmazható kisgyermek közelében levő kutyán is. Hatásos rendszeresen kozmetikázott, fürdetett vagy úsztatott kutyák esetében is, mivel hatásidejét sem a víz, sem a samponos fürdetés nem befolyásolja. Szájon át alkalmazandó, ha a kutya nem fogadja el rögtön a tablettát, akkor a táplálékkal is beadható.

FrontPro Rágótablettával történő egyetlen kezelés 1 hónap védelmet nyújt a bolhák és 1 hónapos védelmet biztosít a kullancsok ellen. Ismételt kezelésre a kullancsfertőzöttség elkerülése végett 1 hónapos időközzel kerülhet sor.

Mivel a FrontPro Rágótabletta használata során, a kutya testfelületére nem kerül hatóanyag, így nem rendelkezik távol tartó, repellens hatással, így a bolháknak és kullancsoknak meg kell kapaszkodni az állaton, és el kell kezdeni vért szívni. Elvileg a szer előbb elpusztítja az élősködőt, minthogy az beolthatná a fertőzést a gazdatestbe, de a terjesztett betegségek átvitelének lehetősége nem zárható ki teljesen.

A FrontPro Rágótabletta kutyáknak jellemzői:

  • afoxolaner tartalmú készítmény, az afoxolaner az izoxazolin családba tartozó rovar- és atkaölő szer.
  • hatékony a kifejlett bolhák valamint számos kullancsfaj - többek között a Dermacentor reticulatus, Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus - ellen.
  • a bolhákat 8 órán belül (a peterakás előtt elpusztítja a bolhákat megelőzve a lakás szennyeződését),
  • a kullancsokat 48 órán belül elpusztítja,
  • nem rendelkezik szúnyog távoltartó hatással.

Amit a FrontPro hatóanyagáról tudni érdemes:

Az afoxolaner az izoxazolin családba tartozó rovar- és atkaölő szer. Az afoxolaner elsősorban a neurotranszmitter gamma-amino-vajsav (GABA) által vezérelt kloridcsatornákon hat, hatását azáltal fejti ki, hogy gátolja a kloridionok sejtmembránon keresztüli pre- és posztszinaptikus átvitelét. Mindez a rovarok és atkák központi idegrendszerének kontrollálatlan működéséhez és pusztulásukhoz vezet. Az afoxolaner szelektív toxicitása a rovarok/atkák és emlősök között a rovar/atka és az emlős GABA receptorok különböző érzékenységéből eredhet.

Az afoxolaner hatékony a kifejlett bolhák, valamint számos kullancsfaj – többek között a Dermacentor reticulatus és D. variabilis, Ixodes ricinus és I. scapularis, Rhipicephalus sanguineus, Amblyomma americanum, és Haemaphysalis longicornis – ellen.

A FrontPro Rágótabletta kutyáknak ajánlott:

Kutyák bolhafertőzésének (Ctenocephalides felis és C. canis) kezelésére legalább 5 héten át. A FrontPro felhasználható a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás (Flea Allergy Dermatitis, FAD) kezelési stratégiájának részeként.
Kutyák kullancsfertőzésének (Dermacentor reticulatus, Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus) kezelésére. Egyetlen kezelés legfeljebb egy hónapon keresztül elpusztítja a kullancsokat.
A bolháknak és a kullancsoknak meg kell telepedniük a gazdán és el kell kezdeniük táplálkozni ahhoz, hogy a hatóanyag hasson rájuk.

A FrontPro tabletta adagolása:

Az Frontpro tabletták rághatóak és ízletesek a legtöbb kutya számára. Ha a kutya nem fogadja el rögtön a tablettát, akkor a táplálékkal is beadható.

  • 2-4ttkg között 1db FrontPro 11mg rágótabletta
  • 4-10ttkg között 1db FrontPro 28mg rágótabletta
  • 10-25ttkg között 1db FrontPro 68mg rágótabletta
  • 25-50ttkg között 1db FrontPro 136mg rágótabletta
  • 50 testtömeg kg feletti kutyáknál a különböző/azonos erősségű rágótabletták megfelelő kombinációját kell alkalmazni. A tabletták nem oszthatóak.

FrontPro felhasználási javaslat:

Bolha és kullancs fertőzöttség kezelése: Havonta a teljes bolha- és/vagy kullancsszezon alatt, a helyi járványtani helyzetnek megfelelően.

FrontPro ellenjavallat:

Nem alkalmazható a hatóanyaggal vagy bármely segédanyaggal szembeni túlérzékenység esetén.

A FrontPro Mellékhatásai:

Nagyon ritkán enyhe gyomor-bélrendszeri tünetek (hányás, hasmenés), viszketés, kedvetlenség, kóros lesoványodás és idegrendszeri tünetek (rángatódzás, koordináció hiánya és izomremegések) voltak megfigyelhetők. A legtöbb tünet kezelés nélkül megszűnt és rövid ideig állt fenn.
Ha bármilyen mellékhatást észlel, még ha az nem is szerepel ebben a használati utasításban, vagy úgy gondolja, hogy a készítmény nem hatott, értesítse erről a kezelő állatorvost!

Egyéb tudnivalók a FrontPro rágótablettáról:

Különleges tárolási előírás:
A FrontPro rágótablettát gyermekek elől gondosan el kell zárni!
A FrontPro állatgyógyászati készítményt csak a dobozon az EXP után feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni! A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.
A FrontPro különleges tárolást nem igényel.

Különleges figyelmeztetések minden célállat fajra vonatkozóan:
A parazitáknak el kell kezdeniük táplálkozni a gazdán ahhoz, hogy az afoxolaner hasson rájuk: ezért a paraziták által terjesztett betegségek átvitelének kockázata nem kizárható.

A kezelt állatokra vonatkozó különleges óvintézkedések:
Adatok hiányában 8 hetesnél fiatalabb kölyökkutyáknál és/vagy 2 kg-nál könnyebb kutyáknál a kezelést végző állatorvos által elvégzett előny-kockázat elemzésnek megfelelően alkalmazható.

Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések:
Egyszerre csak egy FrontPro rágótablettát vegyen ki a buborékcsomagolásból azért, hogy a gyermekek az állatgyógyászati készítményhez ne férhessenek hozzá. A buborékcsomagolást a benne maradó FrontPro rágótablettákkal helyezze vissza a papírdobozba.
Használat után mosson kezet.

Vemhesség és laktáció:
A patkányon és nyúlon végzett laboratóriumi vizsgálatok szerint a FrontPro nem rendelkezik bizonyított teratogén hatással, sem semmilyen mellékhatással a hímek és nőstények reprodukciós képességére. A FrontPro ártalmatlansága nem igazolt vemhesség és laktáció idején illetve tenyészkutyákon. Kizárólag a kezelést végző állatorvos által elvégzett előny-kockázat elemzésnek megfelelően alkalmazható.

Túladagolás:
A maximális adag 5-szörösével kettő-négy hetes időközönként 6 alkalommal megismételt FrontPro kezelést kapó 8 hetesnél idősebb egészséges beagle kölyökkutyákon nem jelentkeztek mellékhatások.

Tartalmaz 3db 68mg-os szögletes FrontPro tablettát

11.990 Ft

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!